Biografija

Darko Pernjak (Koprivnica, 12. Listopada 1967.) hrvatski je književnik i vinski trgovac. Živi i stvara u Koprivnici. 

Završio je za inženjera geotehnike no kako je prvo pravo zaposlenje dobio kao voditelj vinoteke, tako se i kasnije odlučio svoju poslovnu karijeru razvijati u trgovini vinima. Spisateljski porivi iz učeničkih dana kada je sudjelovao u amaterskom alternativnom kazalištu ''Crne šume'', kada je pisao drame, kratke priče i pjesme, nisu nikad ugasli nego ih razvija paralelno sa svojom poslovnom karijerom. Danas je aktivan sudionik kulturnog života Koprivnice.

Književni rad

Početak književnog rada obilježili su pseudonimi, tako prve knjige potpisuje kao Pero Pernjak, kasnije nadimku Pero dodaje i pravo ime Darko, da bi se dalje nastavio potpisivati kao Darko Pernjak

Piše prozu u svim formama, od kratkih priča do romana. 2016. godine objavio je i prvu knjigu za djecu kojom je proširio svoje područje književnog stvaranja. Član je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Iako se često izjašnjavao kao isključivo prozni pisac 2018. je objavio zbirku pjesama te se tako okušao i tom polju književnog stvaralaštva. 

* - obavezna polja